Kruiden, vruchten en plantenextracten

açai3

Acai

Açai bessen bevatten veel antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat er minder schade zal ontstaan aan de cellen en weefsel in het lichaam. De bes stimuleert het metabolisme waardoor er calorieën worden verbrand en het dus helpt bij afvallen.

Acerola4

Acerola

Acerola behoort tot één van de meest gezonde vruchten ter wereld. Zo stimuleert deze vrucht het immuunsysteem en zorgt voor een betere genezing van wonden en littekens.

Areca catechu2

Areca catechu

Areca catechu is een palm die vooral in Azië groeit. De zaden van deze palm worden in Azië nog veel gebruikt. Het gebruik van areca catechu vermindert het hongergevoel en zorgt voor een gevoel van vreugde.

Bioperine3

Bioperine

Bioperine zorgt ervoor dat er meer maagzuur, gal en enzymen worden aangemaakt. Dit heeft tot gevolg dat eten sneller wordt verteerd. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen eerder worden opgenomen door het lichaam.

Blauwe bosbes2

Blauwe bosbes

Bosbessen bevatten weinig calorieën en zijn erg voedzaam. Bosbessen bevatten veel antioxidanten wat veroudering tegengaat en een hoge bloeddruk. Daarnaast zijn bosbessen ook goed voor een hoger concentratievermogen.

bramen

Bramen

Bramen hebben vele voordelen, vooral voor de gezondheid van het lichaam. Anthocyanen werken als antioxidanten die de huid op natuurlijke wijze beschermen tegen schade door UV-straling. Bramen helpen ook bij vernieuwing van huidcellen.

Broccoli2

Broccoli

Broccoli helpt goed tegen verschillende aandoeningen, omdat het de stof sulforafaan bevat. Broccoli vermindert de kans op hart- en vaatziekten, longziekten en verlaagt het LDL cholesterol niveau. Dit heeft te maken met de stof ‘sulforafaan’.

Bromelaïne van Ananas comosus3

Bromelaïne

Bromelaïne is een stof die in een ananas zit. De stof is een enzym, dit helpt bij het verteren van eten en bij maag- en darmklachten. Daarnaast werkt bromelaïne ontstekingsremmend en stimuleert wonden om sneller te herstellen.

Camellia sinensis2

Camellia sinensis

Camellia sinensis wordt ook wel de theeplant genoemd. Van deze plant wordt groene thee, witte thee en zwarte thee gemaakt. De camellia sinensis heeft een opwekkend effect op het zenuwstelsel en het helpt tegen maag- en darmklachten.

wilde bosbes

Wilde bosbes

Wilde bosbessen lijken op de blauwe bosbes, maar zijn vaak wat kleiner. Wilde bosbessen verminderen de kans op hart- en vaatziekten door de antioxidanten die in de bosbessen zitten. De bessen kunnen ook de hersenfuncties verbeteren.

Capsaïcine4

Capsaïcine

Capsaïcine is een stof dat in hete pepers zit. In capsaïcine zitten vitamine A en C. Met deze 2 vitamines worden de bloedvaten versterkt en versoepeld. Deze stof laat het bloed dan ook gemakkelijker door het lichaam stromen.

Ginkgo biloba2

Ginkgo Biloba

De Chinese ginkgo biloba zorgt ervoor dat de hersenen meer zuurstof krijgen waardoor veel hersenfuncties verbeteren. Ginkgo biloba helpt het bij het vertragen van beginnende dementie, Alzheimer en Parkinson.

Chrysantemum

Chrysanthemum

De chrysanthemum bevat veel voedingsstoffen en mineralen. De plant geeft verlichting bij hoofdpijn en migraine en heeft een antibacteriële functie. De chrysanthemum zorgt dat de bacteriën in het lichaam minder hard kunnen groeien.

cranberry2

Cranberry

Vroeger werden cranberry’s gebruikt voor problemen met de spijsvertering, bloedziekten en een tekort aan vitamine C. Cranberrysap wordt vaak aangeraden bij een blaasontsteking of voor het voorkomen van urineweginfecties.

Curcumine

Curcimine

De actieve stoffen die in curcimine zitten, zorgen voor een sterk effect op het menselijk lichaam. Uit onderzoek is bewezen dat deze stof werkt als een ontstekingsremmer. De stof kan ook helpen om chronische ziekten te verlichten of zelfs te verhelpen.

Epimedium

Epimedium

De oorsprong van het kruid epimedium ligt in China. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat het natuurlijke libido toeneemt bij zowel het mannelijke als het vrouwelijke geslacht.

Fucoidan

Fucoidan

Fucoidan behoort tot één van de verschillende soorten zeewier. Het verhoogt de stofwisseling waardoor het lichaam meer vet kan verbranden en het helpt ook bij het verlagen van de bloeddruk.

Gember3

Gember

Gember heeft veel voordelen en is enorm gezond. Uit onderzoek is gebleken dat gember kankercellen in eierstokken vernietigd. Gember zorgt er ook voor dat het verlies aan hersencellen wordt vertraagd.

Granaatappel4

Granaatappel

De granaatappel wordt al jarenlang gebruikt als een geneesmiddel. De granaatappel bevat veel voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. De vrucht is bijvoorbeeld effectief in het bestrijden van ontstekingen.

Guarana

Guarana

Guarana is een klimplant uit het Amazone gebied van Zuid-Amerika. De guarana zorgt ervoor dat er adrenaline wordt geproduceerd. De zaden zorgen ook voor meer energie. In tegenstelling tot koffie, geeft de guarana energie voor een langere tijd.

Kaneel2

Kaneel

Kaneel wordt al heel lang voorgeschreven voor kleine problemen, zoals buikpijn en hoofdpijn. Daarnaast heeft het kruid een goede werking op het brein. Een stof in het kruid kan namelijk helpen bij het denken en concentratievermogen.

Kardemom2

Kardemom

Kardemom groeit in de regenwouden van Zuidoost-Azië. De vrucht werkt onder meer tegen tandvleesproblemen, nierstenen, krampen en verkoudheid.

kers4

Kers

Bepaalde stoffen in de kers zorgen ervoor dat de huid elastischer wordt. Doordat er veel antioxidanten in kersen zitten, vermindert het spierpijn en spierafbraak.

Maca-1

Maca

Maca is een energierijk knolgewas dat komt uit Peru. Het helpt bij het in balans brengen van bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel, hormoonspiegel en de bloeddruk.

Olea europea extract

Olea Europaea

Het extract van de olea europaea is effectief in het bestrijden van bacteriën, schimmels en virussen. Tevens ontgift het lichaam zichzelf bij de inname van olea europaea en draagt het extract bij aan een normale bloeddruk.

Olijfolie2

Olijfolie

Olijfolie is een van de meest gezonde voedingsmiddelen op de markt. Olijfolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en oliezuur, waardoor ontstekingen en ziekten als kanker, diabetes en Alzheimer kunnen worden voorkomen.

P. Pinaster4

P. Pinaster

De schors van de pinaster bevat pycnogenol, een antioxidant dat preventief en verlichtend werkt bij verschillende ziektevormen zoals: astma, hart- en vaatziekten, menstruatieproblemen, allergieën en bloedvataandoeningen.

Rhodiola Rosea

Rhodiola

Het kruid verhoogt de toevoer van zuurstof naar de organen en de hersenen, wat zorgt voor een verbeterde concentratie. De positieve effecten op de zuurstofinname zorgt voor meer energie, vitaliteit en uithoudingsvermogen.

sesam

Sesam

Sesamzaad bevat veel zink, wat de groei van sterke botten bevordert en het aanmaken van bloedlichaampjes ondersteunt. Tevens bevat sesamzaad veel eiwitten welke helpen bij het herstel en de opbouw van spieren.

spirulina plant4

Spirulina

De spirulina plant is een microscopisch kleine, groenige alg. Deze plant werkt cholesterolverlagend en kan effectief werken tegen bloedarmoede. Door de plantaardige eiwitbron is de spirulina tevens uitermate geschikt voor vegetariërs.

Spruit2

Spruit

Spruitjes staan wereldwijd bekend als gezonde groente. Ze bevatten bijna drie keer zoveel vitamine C als sinaasappels en zijn enorm belangrijk voor de weerstand. De vitamine B in spruiten ondersteunen de functies van het zenuwstelsel en de hersenen.

Tarwegras

Tarwegras

De voordelen van dit voedingsrijke gras bestaan onder andere uit het reinigen van het lichaam, het versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van celmutaties. Tarwegras is daarnaast enorm gezond voor het hart- en vaatstelsel.

Tomaat2

Tomaat

De tomaat vormt een superfood dat, net als fruit, rauw geconsumeerd kan worden. De groente zit dan ook vol vitamines. Tomaten werken preventief tegen kanker en bevorderen de botgroei. De antioxidanten helpen tegen schadelijke stoffen van de zon.

Vitis vinifera extract2

Vitis Vinifera extract

Vitis vinifera extract, ook wel druivenextract genoemd, heeft alle voordelen van de reguliere druif en druivenpitten. Zo hebben vitis vinifera zaden een positief effect op diabetes, door het bloedsuikergehalte in balans te kunnen houden.

Vitis vinifera (zaden)2

Vitis Vinifera zaden

De pitten van vitis vinifera zaden versterken het bindweefsel van de bloedvaten, bevorderen de bloedsomloop en gaan aderverkalking tegen. De pitten worden vaak voorgeschreven voor preventie van hart- en vaatziekten of weefselzwelling.

vlierbes2

Vlierbes

Vlierbessen bloeien overal en bevatten onder andere tannine, aminozuren en de vitamines A, B, en C. Vlierbessen hebben een immuniteitsverhogend effect en worden dan ook gebruikt bij verkoudheid, griep en infecties.